Yangın Merdiveni Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari mimarisı özellikle edinmek üzere kullanım amacına ve kullanan zat sayısına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşu denli insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu alışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı genellikle 60 dakika, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yol Odası Yangın Kapıları : Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının katı aralık otomasyon sistemlerine şayan aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın bapsı camlı kabil.

Her yangın merdiveninin her dü yüzında korkuluk, hızmaşte evet da örek bulunması gerekmektedir. 

Yangın bapsı nedir ve ne meselee yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini uydurmak kucakin kullanılan bir bapdır.

Ekseriya pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının doğruında bulunurlar ve kişilerin binaya gene girmeden ortam seviyesine güvenli bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli öge ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin muattala düşmesidir.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama geçirmek kucakin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya çatı denetiminden mesuliyetli özel yapılışlardan rey çalmak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari yapısına akla yatkın yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına usturuplu türler yeğleme edilebilir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır.

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Kapısı olarak bilinen kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut ivedili bir keyfiyet anında insanoğluın yavaş bir Yangın Merdiveni Kapısı itmesi ile dâhilen hariçya sadık açılmaktadır.

Binanın sineinden süfliya doğruca nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok sık muhaliflaşılan yangın merdivenleridir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size malumat verecektir.

Yangın bapsı montajı baştan sona profesyonel şekilde örgülması gereken ve imalatta doğru dürüst şekilde ortaya çıhun üründe teltik gestaltlmaması müstelzim bir teamüllemdir.

Report this wiki page